Leerlingenraad

Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging op 20 oktober 2018 zorgde de leerlingenraad voor muziek op de speelplaats. Het was leuk om te zien hoeveel leerlingen die dag hun outfit van de jeugdbeweging aanhadden.

Bij de onthulling van het vredeskunstwerk op vrijdag 9 november 2018 deelt de leerlingenraad soep uit.

Leerlingenraad01

Sinds schooljaar 2018-2019 zijn de Leerlingenraad eerste graad en de Leerlingenraad bovenbouw samengesmolten tot één grote (en toffe) groep. Vergaderen in grote groep is niet zo gemakkelijk, dus gingen enkele leden op 15 november 2018 een dag workshops volgen bij de VSK, de organisatie voor Vlaamse leerlingenraden. Het werd een gezellige en leerrijke dag.

Vormingsdag VSK

Fotoshoot voor de kerstkaart 2018, met leden van de leerlingenraad in samenwerking met de werkgroep Public Relations en dit als resultaat.

kerstkaart digitaal 2

20 december 2018: Kerststalletjes voor de Warmste Week. Het is ondertussen traditie geworden binnen de leerlingenraad: de jaarlijkse actie tijdens het oudercontact voor de kerstvakantie. Ook dit jaar kon iedereen meehelpen door koekjes, cake, wafels... te bakken voor het goede doel. Het werd een gezellige avond met veel warme choco, gebak en kerstmuziek en 714 euro voor SOMA, een Maasmechelse armoedeorganisatie.

Foto kerststalletjesFoto kerststalletjes 2

Tijdens de Week tegen Pesten vanaf 22 februari 2019 kreeg iedereen met de vier stippen op zijn hand een beker soep aangeboden van de leerlingenraad.

affiche kies kleur tegen pesten

21 maart: Wereld downsyndroomdag: de makers van het programma Down the road riepen op om op wereld downsyndroomdag twee verschillende sokken aan te doen. De leerlingenraad lanceerde dit idee op school en verschillende leerlingen betuigden op deze manier hun steun aan mensen met het downsyndroom.

Tijdens de infoavond op 22 maart 2019 voor de leerlingen van het 6de leerjaar was de leerlingenraad ook van de partij. Het werd een gezellige avond in Harry Potterstijl.

Foto helixavond 2

Op 12 april was de finale van de voorlopig laatste editie van Leerlingen Versus Leerkrachten. De ploegjes die als winnaars uit de voorrondes gekomen waren, mochten het voor groot publiek opnemen tegen de leerkrachten.

lvl

Van 13 tot 17 mei 2019 werd de Gezonde Week georganiseerd door de werkgroep Gezondheid. Op de laatste dag zorgde de leerlingenraad voor muziek op de speelplaats en konden er nummers aangevraagd worden.

gezonde week

28 april - 9 juni: Schoolquiz
Dit jaar organiseerde de leerlingenraad van 28 april tot 9 juni 2019 voor het eerst de schoolquiz: elke week 5 vragen en elke week een cinematicket voor de winnaar. Met wekelijks tussen de 350 en de 550 deelnemers, was dit zonder twijfel een geslaagde actie.

Herbruikbare soepbekers: op initiatief van de leerlingenraad zullen er vanaf schooljaar 2019-2020 herbruikbare soepbekers ingevoerd worden. Zo proberen we het afval te beperken en ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.